Ping-pong

Ázsiai asztaliteniszezők honosítását tervezi a magyar szövetség

Olyan versenyzőkre nincs szükségük, akik "csak a győzelmekért jönnének, de nem itthon edzenének". Olyanokra van szükség, akik Magyarországon készülnének, s eközben átadnák tudásukat, tapasztalatukat a magyaroknak.

2016.01.25 19:45MTI

Napirenden van ázsiai játékosok honosítása - mondta Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.

A sportvezető kifejtette, olyan versenyzőkre nincs szükségük, akik "csak a győzelmekért jönnének, de nem itthon edzenének". Olyan asztaliteniszezők honosítása viszont napirenden van, akik Magyarországon készülnének, s eközben átadnák tudásukat, tapasztalatukat a magyaroknak.

"A cél nem az, hogy külföldi származású játékosokkal töltsük fel a válogatottat" - hangsúlyozta Nátrán Roland.

A nemzetközi szövetség (ITTF) World Tour-sorozatának idei első versenyéről - amelynek múlt szerdától vasárnapig a budapesti Tüskecsarnok adott otthont - az elnök elmondta, hogy jó főpróbája volt az október 18. és 23. között a magyar fővárosban sorra kerülő Európa-bajnokságnak. Hozzátette: a 70 ezer dollár összdíjazású viadal részvételi csúcsot hozott, hiszen 56 ország közel 400 versenyzője vett részt rajta. Az eseményt Ázsia több országában, valamint az Egyesült Államokban is közvetítette a televízió, ennek köszönhetően világszerte nagyjából 60-70 millió ember látta.

Nátrán kiemelte, hogy a rendkívül erős mezőnyben az európai versenyzőknek - köztük a magyaroknak is - különösen nehéz dolguk volt, a nőknél például kizárólag ázsiaiak jutottak a 16 közé. A magyar asztaliteniszezők célja - az elnök szerint - ennek a hegemóniának a megtörése, amit a nőknél szinte lehetetlennek nevezett, de úgy vélte, hogy a férfiaknál némileg könnyebbnek tűnik.

Az idei év legfontosabb versenyének a riói olimpiát, a magyarok legfontosabb feladatának pedig a kvótaszerzést nevezte. A hazai Európa-bajnokságon egy érem megszerzésében reménykedik magyar részről a MOATSZ elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.