Kettős állampolgárság

Visszaéltek a kedvezményes honosítással

Jogosulatlanul segíthettek külföldieket kettős állampolgársághoz az ukrán határhoz közeli, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dombrádon.

2015.04.11 09:52MTI

Büntetőeljárás indult Dombrádon az egyszerűsített honosítási eljárással összefüggő visszaélések miatt - közölte a Magyar Nemzettel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Fülöp Gergely közleményét a megyei főügyészség azzal egészítette ki, hogy többrendbeli közokirat-hamisítás gyanúja miatt folyik a nyomozás.

A lap felidézi, hogy az üggyel összefüggésben Legény Zsolt szocialista országgyűlési képviselő írásbeli kérdést intézett a legfőbb ügyészhez. Polt Péter válasza szerint a rendőrök négy embert hallgattak ki gyanúsítottként, és ők a bűncselekményt hivatalos személyként követhették el - áll a cikkben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.