Népakarat

Százak tüntettek a Nemzeti Választási Iroda előtt

Több százan tüntettek a demokráciáért a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előtt, ahol délelőtt kigyúrt kopaszok akadályozták meg, hogy az MSZP beadhassa a vasárnapi boltzár eltörlését célzó népszavazási kezdeményezést.

2016.02.23 20:38ma.hu

Az atv.hu helyszíni tudósítója szerint több százan tüntettek az Alkotmány utcában a Nemzeti Választási Iroda előtt kedd este. „Magyarországon egyáltalán nem nehéz népszavazást tartani, főleg azon országokhoz képest, ahol például nincs népszavazás” – idézte az egyik tábla Patyi Andrást, a Nemzeti Választási Bizottság elnökét

A tömegben feltűnt néhány Együtt és PM zászló, de sok MSZP-s is volt. Többek között Tóbiás József, az MSZP elnöke is felszólalt, azt fejtegetve, hogy a hatalom nyilván fél, ha nem engedi, hogy az emberek szabadon elmondják a véleményüket. „Népszavazás” – skandálta a tömeg válaszul. Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese a kigyúrt kopaszokról azt mondta, ez egy magánhadsereg – írja az Index.

Kunhalmi Ágnes emlékeztetett rá, hogy a Btk. szerint aki erőszakkal, vagy egyéb módon megakadályozza a népszavazást, az bűntettet követ el.

 „Mindig azt hisszük, hogy ennél már nincs lejjebb. Tegnap is azt hittük, ma reggel megtudtam, hogy van lejjebb az eddigieknél is. A fizikai megfélemlítés módszerét eddig még nem tapasztaltam. Ez nagyjából olyan, mint a fehérterror különítményesei. Ha egy hatalom ehhez a módszerhez nyúl, akkor vagy nagyon fél, vagy nagyon gátlástalan. Ez a hatalom most mindkét jelzőre jogosult” – mondta Lendvai Ildikó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.