Illegális bevándorlás

Szijjártó: a schengeni déli határ Görögország északi határára kerülhet

Macedónia lezárta Görögországgal közös határát a Nyugat-Európába igyekvő illegális bevándorlók előtt. Az intézkedés nyomán több száz migráns rekedt görög területen.

2016.01.20 18:51MTI

A külgazdasági és külügyminiszter szerint egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy a schengeni zóna déli határa Görögország északi határára tevődik át.

Szijjártó Péter szerdai közleményében arra reagált, hogy a macedón rendőrség közölte: Macedónia lezárta Görögországgal közös határát a Nyugat-Európába igyekvő illegális bevándorlók előtt. Az intézkedés nyomán több száz migráns rekedt görög területen.

A külügyminiszter kiemelte: mindez törvényszerű következménye annak, hogy Görögország továbbra sem veszi ki a részét a schengeni kötelezettségekből.

Szijjártó Péter csütörtökön Bulgáriában tárgyal Daniel Mitov külügyminiszterrel, a találkozón ez a kérdés is szóba kerül majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.