Illegális bevándorlás

Új szabályok vonatkoznak a migránsokra Horvátországban is

A regisztrációnál azt is megkérdezik majd tőlük, hogy Németországban vagy Ausztriában kérnek-e menedékjogot.

2016.01.20 18:08MTI

Új szabályok vonatkoznak a migránsokra Horvátországban is, a regisztrációnál azt is megkérdezik majd tőlük, hogy Németországban vagy Ausztriában kérnek-e menedékjogot - közölte Ranko Ostojic ügyvezető belügyminiszter szerdán.

Ostojic a Hina horvát hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette: Zágráb úgy fog eljárni, mint a többi ország, amelyeket Ausztria értesített az általa bevezetett szigorításokról, és ugyanezt teszi majd Szerbia is, ahonnét a migránsok Horvátországba érkeznek. Így Horvátország szerdától csak az Ausztriában és Németországban menedéket kérő migránsokat engedi tovább Szlovéniába.

A belügyminiszter csütörtök délután tart sajtótájékoztatót, ahol bővebb tájékoztatást is ad a részletekről - írta a Hina.

Karl Erjavec szlovén külügyminiszter újságíróknak szerdán azt mondta, hogy az osztrák korlátozás miatt Szlovéniának is korlátoznia kell a migránsok fogadását.

"A kormány erről csütörtöki ülésén dönt majd, az egyik lehetőség pedig, hogy Szlovénia felső határt vezet be a naponta Horvátországból fogadott migránsok számára" - mondta.

Ausztria szerdától csak azokat a menekülteket engedi be területére, akik Ausztriában vagy Németországban akarnak menedékjogot kérni, továbbá akiknek meg lehet állapítani a személyazonosságát, nincs bűnözői múltjuk, és nem jelentenek veszélyt a nemzetbiztonságra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.