Leégett csarnok

Jelentős fejlesztés előtt áll a Testnevelési Egyetem

A leégett sportcsarnok helyére egy 50 méteres fedett uszodát terveznek, a Csörsz utcai sporttelep helyén pedig egy többszintes sportkomplexum épül majd. A 30 milliárd forintos fejlesztési projektben egy új, több mint százezer négyzetméteres campust is kialakítanak.

2015.12.05 18:56MTI
Facebook TF csoport

A Testnevelési Egyetem budapesti sportcsarnoka még október közepén égett porig. Azóta kiderült, hogy a tüzet gázrobbanás okozta.

Az idén 90 éves egyetem a világ legrégebbi és legsikeresebb mozgáskultúrával foglalkozó intézménye, mégis 19-20. századi körülmények uralkodnak az épületeiben - ezt mondta az egyetem rektora.

Mocsai Lajos bejelentette: a következő években azonban kibővül a TF, és többek között egy sportkomplexum jön létre a Csörsz utcában. Mocsai elmondta, nyolcvan vagy száz méter-szer 6 emeletes mélyen lesüllyesztett - minimum két emelet mélyen - tehát, nem zavaró épületegyüttesről lesz szó. Mellette lesz labdarúgó pálya és atlétika pálya is, ez a komplexum együtt fogja szolgálni a TF képzési céljait.

A rektor hozzátette: a létesítményt nemcsak a hallgatók és élsportolók használhatják majd, hanem bárki, aki szívesen mozog. Sőt, a mélygarázsokban a környékbeliek autói is helyet kaphatnak. A fejlesztés érinti az egyetem Alkotás utcai épülete mellett fekvő sportkórházat is. A kormány döntése szerint ugyanis itt kap helyet a TF új, több mint 100 ezer négyzetméteres kampusza.

Szabó Tünde államtitkár kiemelte: a sportolók járó- és fekvőbeteg-ellátását, valamint a sportsebészetet, a rehabilitációt és a szűrővizsgálatokat új helyszínre viszik majd. Hogy pontosan hova, arról december 16-án dönt a kormány, a költözés azonban csak a jövő évi Olimpia után kezdődik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.