Sporttudomány

Egész napos tudományos konferencia a Testnevelési Egyetemen

Az előadások témái a sport számos területét érintik majd élettani, pszichológiai, pedagógiai, gazdasági, edzéselméleti, utánpótlásképzési szempontból, sőt, az egyik előadás a Humor a sportban címet viseli.

2015.11.27 00:32MTI

Egész napos konferenciát rendeznek pénteken a Testnevelési Egyetemen a Magyar Tudomány Ünnepe címmel.

A megnyitó 9 órakor kezdődik Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Mocsai Lajos rektor és Koller Ákos tudományos rektor-helyettes részvételével.

A szervezők tájékoztatása alapján a tudományos előadások témái a sport számos területét érintik majd élettani, pszichológiai, pedagógiai, gazdasági, edzéselméleti, utánpótlásképzési szempontból, sőt, az egyik előadás a Humor a sportban címet viseli.

A konferencia keretében sorra kerülő PhD mini szimpózium elsősorban a sportolás által előidézett biokémiai folyamatokat járja körül, a délutáni Tudományos Diákköri Konferencia (TDK) keretében pedig három szekcióban - a gazdaság és társadalomtudományiban, a sportágiban és az egészségtudományiban - összesen 26 előadást hallgathatnak meg a résztvevők. A Múlt, jelen és jövő címszó alatt a TF90-pályázat első három helyezettje adja elő munkáját.

A program 18 órakor, a TDK eredményhirdetésével zárul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.