Gyurcsány Ferenc kormányfőként tudott megjelenni

Tölgyessy: vaskézzel kinyomják a társadalom szivacsából a vizet

A szombati nemzeti csúcsnak nincs győztese, legfeljebb senki nem veszített, a találkozó egyetlen haszna, hogy az ország koncentráltan találkozott azzal, hogy baj lehet - mondja Tölgyessy Péter.

2008.10.20 10:06MR1- Kossuth

Az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában megszólaló alkotmányjogász szerint a megegyezés nem került közelebb, folytatódik a hideg polgárháborús játszma, a lehetőségét viszont mindenki kihasználta. A lehetőséget mindenki jól kihasználta, Gyurcsány Ferenc kormányfőként tudott megjelenni és több csoport előtt felmutatni, hogy az ellenzék elképzelései nem megvalósíthatók, Orbán Viktor a „nép hangján" szólalt meg, amivel szilárdíthatta pozícióját a választók körében.

Az alkotmányjogász szerint egyértelműen jól jött ki a találkozóból a múlt héten még a frakciójáért aggódó Dávid Ibolya is, aki a túlságosan is korrekt Fodor Gáborral szemben minden kockázat nélkül, nyersen, "őszintén", sokszor populista módon kimondta, mit is kell csinálni. A módosított költségvetésről Tölgyessy Péter azt mondta, az már nem választási büdzsé, Gyurcsány Ferenc biztosan nem ezzel akarja, fogja megnyerni a következő választást.

Bár a számokat alapjában nem nagyon írták át, és a szerkezet is változatlan maradt, az alkotmányjogász szerint az új költségvetés akár meg is állhat a lábán, ha lecsendesedik a pénzpiaci válság, probléma akkor lehet, ha a most vártnál kisebb, esetleg negatív lesz a gazdasági növekedés, akkor ugyanis borul az egész, és további megszorításokra lehet szükség. Tölgyessy a mostani lépéseket rövid távú válságkezelésnek tartja, amikor „vaskézzel kinyomják a társadalom szivacsából a vizet, de a szivacs szerkezetét nem változtatják meg”.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.