Tyúkhúsleves és marhapörkölt

Mintegy nyolcmillió forintba kerül a szombati nemzeti csúcs

Mintegy nyolcmillió forintba kerül a nemzeti csúcs szombati ülése, csak a terembérlet meghaladta a négymillió forintot - tájékoztatta Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI-t.

2008.10.18 14:42MTI

A résztvevők tyúkhúslevest és marhapörköltet ebédelnek majd. A világításra, a kép- és hangtechnikára mintegy kétmillió forintot költöttek. A rendezvényen részt vevők és az újságírók étkeztetésére nyolcszázezer forintot fordítottak, ez fejenként átlagosan mintegy ötezer forintot jelent - tette hozzá. A költségeket teljes egészében a miniszterelnöki kabinet állja. A tanácskozást az Akadémia négy termében tartják.

A kormányszóvivő szerint azért nem az Országházban rendezték meg az eseményt, mert a nemzeti csúcs "teljesen független az egyes hatalmi ágaktól". Több mint félszáz újságíró tudósít a nemzeti csúcsról, amelyen 65 egykori és jelenlegi döntéshozó és kísérete vesz részt. Az egész napos rendezvényt a program szerint csak az ebédszünet szakítja meg. A menün egyebek mellett Újházy-tyúkleves, gulyásleves, marhapörkölt, palacsinta és rétes is szerepel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.