Reformétkezés

Burjánzik a menzabotrány - kiakadtak a szülők a moslékkinézetű ebéden

Bár az étkeztetőcég már bocsánatot kért a feltálalt menüért, a helyi polgármester vizsgálatot ígért, most mégis áll a bál.

2015.11.05 10:39ma.hu

A MintaMenza Csoport többek között ezt írta Facebook-oldalára:

Kedves Olvasóink!

A nekünk címzett fotófeltöltéssel és a hozzá fűzött kommentekkel kapcsolatban az alábbiakat kívánjuk megosztani: A megosztott kép valóban nem egy gusztusosan tálalt, ízléses étel képét mutatja. Mindenek előtt tudni kell, hogy a Gyermekélelmezési Intézmény által ellátott oktatási intézményekben nem használnak egyszer használatos edényeket, tehát a megosztott kép biztosan nem a gyermekeknek tálalt étel.

Másodsorban annak, aki délután, tanítás után a gyermekéért érkező szülőnek „kóstolásra” kínálja az ebédre készített ételeket, elnézést kellene kérnie a szülőktől azért, mert ezt az élelmiszerbiztonsági és táplálkozás-egészségügyi szempontból is kifogásolható lépést megtette, felrúgva ezzel az élelmiszerek tárolására, tálalására és fogyaszthatóságára vonatkozó alapvető előírásokat.

Harmadrészt a fotó alapján feltételezhető, hogy a tányérra „összeöntött” adagok láthatók.

Facebook

A kommentekben a szülők jelezték: az ebéd a gyerekek szerint pontosan így nézett ki. (időközben a hasonló tartalmú kommentek eltűntek az oldalról, majd egy napra rá visszakerültek. - a szerk.)

A békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény vezetője, Dávidné Tóth Edit szerdán a beol.hu-nak nyilatkozva azt mondta, hogy nem volt szerencsés választás a burgonyás csicsóka köret. "Ezért valamennyi étkezőtől elnézést kérek az intézmény valamennyi dolgozója nevében, ez az étel nem fog többet étlapon szerepelni. A csütörtöki napon valamennyi érintettet kárpótolni fogjuk" - fogalmazott.

A polgármester is vizsgálatot ígért:

 

Személyesen fogom ellenőrizni a menzákat BékéscsabánMa délután beszéltem a Gyermekélelmezési Intézmény igazgatójával a...

Szerző: Szarvas Péter2015. november 4.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.