MSZP

Nem jött be a menzareform?

Vélemények szerint tömegével mondják vissza a szülők az étkeztetést, mert a gyermekek nem szeretik az új ízvilágot.

2015.09.26 12:24MTI

Az MSZP szerint két hét után kiderült, hogy nem működik a menzareform, a gyermekek éhesen mennek haza az oktatási intézményekből.

Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő szombaton sajtótájékoztatóján elmondta, tömegével mondják vissza a szülők az étkeztetést, mert a gyermekek nem szeretik az új ízvilágot. Hozzátette: ízetlen, fűszerezetlen ételt kapnak a gyerekek, nem szabadott volna ilyen drasztikusan és gyorsan megváltoztatni a recepteket.

A politikus szerint megengedhetetlen, hogy a gyermekek éhesek maradjanak egy közintézményben, ez huzamosabb idő után egészségkárosodást is okozhat. Úgy vélte, a mindennapos testnevelés mintájára ezzel is átesett a kormány a ló túlsó oldalára.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy támogatják az egészségesebb étkezést, de át kell beszélni a menzaprogramot, a tapasztalatokat és az érintettek érdekeit is figyelembe kell venni.

Bangóné Borbély Ildikó emlékeztetett arra is, hogy a szociális szférában dolgozóknál 2008-ban volt utoljára fizetésemelés, ezért most 150 ezer forintos nettó bért követelnek az ágazat munkavállalóinak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.