Cél a pénzügyi válság stabil elhárítása

Veres: Fogadják el a pártok a közpénzügyi csomag módosítását

Veres János azt kérte Magyarország - valamint a pénzügyi válság stabil és biztonságos elhárítása - érdekében, hogy a parlamenti pártok a lehető legszélesebb körű támogatással fogadják el az Országgyűlésben a közpénzügyi csomag módosítását.

2008.10.18 15:21MTI

Veres János szerint ugyanis ez biztosíthatja, hogy a magyarországi politikai erőket komolyan vegyék a jövőt illetően, és ez bizonyíthatja, hogy mindegyikük elkötelezett abban, hogy középtávon tartósan alacsony legyen a hiány.

A pénzügyi tárca vezetője a hozzászólásokra reagálva azt mondta: egyetértenek azzal, hogy az adóegyszerűsítéssel, a gazdaság fehérítésével kapcsolatos javaslatok kerüljenek a Ház elé, akár képviselői indítványként, akár kormányjavaslatként. Nincs közöttünk abban vita, hogy ez Magyarország érdeke - mondta.

Kiemelte: az elhangzottakkal szemben, az adóterhelés mértéke 1999 és 2006 között csökkent, 2007-ben és 2008-ban pedig növekedett. Veres János kitért arra, hogy az adóbeszedés egyszerűsítésére vonatkozó javaslatokkal egyetért; meg kell nézni, ennek melyik módja hatékonyabb.
Ne legyen ez presztízskérdés közöttünk, mert kétharmados többség kell a módosításhoz - mondta.

Mint mondta, a költségvetés új változatát azért szombaton nyújtották be, mert most tudták nyomdába küldeni, és nem azért, mert nemzeti csúcs van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.