Vádemelés

Szamurájkarddal támadt ismerősére

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy 50 éves férfival szemben, aki 2013 nyarán budapesti otthonában, italozást követően szamurájkarddal támadta meg egyik ismerősét.

2015.10.19 11:30MTI

A vádirat szerint a vádlott 2013. augusztus 22-én X. kerületi lakásában italozott három ismerősével - köztük a sértettel.

A vádlott megkérte a másik három férfit, hogy segítsenek neki kicserélni a vécétartályt, azonban ez nem sikerült, ezért - valamint az elfogyasztott alkohol hatására - a vádlott agresszívvá vált. Rövid szóváltás után a vádlott megragadta a sértett nyakát és fojtogatni kezdte, majd miután kis idő múlva elengedte, mind a három férfit felszólította a távozásra.

A másik két férfi már elhagyta lakást, amikor a vádlott és a sértett között ismét szóváltás alakult ki. Ekkor a vádlott magához vett egy 70 cm pengehosszúságú szamurájkardot és azzal a sértettet nagy erővel vesetájékon szúrta. A sértett a jelentős vérzést okozó szúrt sebzés következtében közvetlen életveszélyes állapotba került, életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az 50 éves férfival szemben a Fővárosi Főügyeszség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.