Múlt héten hozták haza Londonból

Két év börtönre ítélték a szamurájkarddal rendőrökre támadó férfit

Két év letöltendő börtönbüntetést kapott első fokon az az ötvenéves férfi, aki 2009-ben szamurájkarddal támadt a jogszerűen intézkedő rendőrökre.

2015.08.05 13:23MTI

Szoboszlai-Szász Richárd fővárosi főügyészhelyettes közleményében azt írta: a férfi külföldre menekült, végül európai elfogatóparancs alapján a múlt héten hozták Londonból Budapestre.

A férfi 2009. augusztus 16-án a VIII. kerületi Dugonics utcában gépkocsival ittasan, szándékosan, nagy sebességgel nekihajtott egy ott parkoló másik autónak, és több méteren keresztül - az előtte lévő szelektív hulladékgyűjtő konténerekkel együtt - tolta maga előtt.

Két rendőr - egy őrmester meg egy alezredes - lakossági bejelentésre érkezett a helyszínre, és meg is találta a férfit, aki közölte velük, hogy az igazolványáért vissza kell mennie a lakásba. Kevéssel ezután kiütötte a bejárati ajtó üvegezett részét, majd a szamurájkarddal hadonászva, "Itt van a kezemben a törvény, majd megmutatom mi lesz" - felkiáltással fenyegette a két rendőrt. Egyikük ekkor elővette fegyverét, és felszólították a férfit, hogy fejezze be, amit csinál. Ezután megbilincselték és előállították a kerületi kapitányságra.

Később a férfi a büntetőeljárás elől külföldre menekült, európai elfogatóparancs alapján végül az Egyesült Királyságban fogták el, és a múlt héten repülővel hozták Budapestre. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottat.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség ezután a férfit felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt szerdán gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A Pesti Központi Kerületi Bíróság pedig két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte. A bíróság a szamurájkardot elkobozta.

Az ítélet nem jogerős. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.