Bűnügy

Hazaszállították Londonból a szamurájkardos támadót

,,Itt van a kezemben a törvény, majd megmutatom mi lesz", kiabálta az 50 éves magyar férfi 2009 nyarán a vele szemben jogszerűen intézkedő rendőröknek Budapesten.

2015.07.30 09:48Havariapress

A Budapesti Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítja a büntetőeljárás elől korábban külföldre menekült férfit.

A gyanúsított 2009. augusztus 16-án a VIII. kerületi Dugonics utcában ittas állapotban gépkocsival szándékosan, nagy sebességgel nekihajtott egy ott parkoló másik gépkocsinak, amit több méteren keresztül - az előtte lévő szelektív hulladékgyűjtő konténerekkel együtt - tolt maga előtt.

A BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányság állományába tartozó őrmester, valamint alezredes lakossági bejelentés alapján érkezett a helyszínre, ahol a szemtanúk elmondása alapján felkutatták, majd intézkedés alá vonták a férfit. A gyanúsított ekkor közölte, hogy személyazonosító okmányáért vissza kell mennie a lakásba. Kevéssel ezután kiütötte a bejárati ajtó üvegezett részét, majd a kezében egy szamurájkarddal hadonászva, ,,Itt van a kezemben a törvény, majd megmutatom mi lesz" felkiáltással fenyegette a két rendőrt. A támadó, érőszakos fellépés, valamint fenyegetés miatt az egyik rendőr ekkor elővette szolgálati fegyverét, felszólították a férfit, hogy hagyjon fel cselekményével, majd megbilincselték és előállították a kerületi rendőrkapitányságra. Ezt követően a férfi a vele szemben indult büntetőeljárás alól kivonva magát, külföldre menekült.

A vele szemben kiadott európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyságban fogták el és két nappal ezelőtt repülővel szállították Londonból Budapestre. A férfit még a repülőtéren őrizetbe vették, majd a Budapesti Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki és indítványozta az előzetes letartóztatásának elrendelését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.