Illegális bevándorlás

Embercsempészésért egy év börtönt kapott az orosházi nő

A migránsokkal elindult Budapest felé, a gépkocsit azonban a kecskeméti rendőrök megállították az M5-ös autópályán.

2015.10.02 11:49MTI

Gyorsított eljárásban egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Kecskeméti Járásbíróság csütörtökön, nem jogerősen egy 37 éves orosházi nőt, aki öt szír migránst szállított az autójában az M5-ös autópályán - tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője pénteken.

Schmidt Gábor közölte: a bíróság az ügyészség indítványával egyetértve bűnösnek mondta ki a nőt minősített embercsempészés bűntettében.

Az orosházi nő szeptember 6-án hajnalban autójával a szerb-magyar határ közelébe utazott. Ott felvett a járműbe öt szír migránst, akikről tudta, hogy illegálisan lépték át a határt. A migránsokkal elindult Budapest felé, a gépkocsit azonban a kecskeméti rendőrök megállították az M5-ös autópályán.

Az elfogott embercsempészt a járási ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt állította bíróság elé.

Az ítélet nem jogerős, az ellen az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.