Illegális bevándorlás

Másfél évre ítéltek egy embercsempészt Esztergomban

Másfél év börtönre, háromszázezer forint pénzbírságra és járművének elkobzására ítéltek szerdán egy férfit, aki nyolc szíriai migránst szállított a Mária Valéria híd esztergomi hídfőjéhez.

2015.09.30 15:49MTI

Az ítélet nem jogerős - tájékoztatta az Esztergomi Járásbíróság sajtótitkára az MTI-t.

Lehel Enikő közölte: az embercsempész szeptember 4-én Budapesten ajánlotta fel a migránsoknak, hogy fejenként 100 euróért elviszi őket Szlovákiába, mert onnan könnyebben eljuthatnak Ausztriába.

Az elkövető a Mária Valéria híd magyar oldalán kiszállította az autóból a szíriai állampolgárokat, ekkor fogták el, a fuvardíj átvétele előtt, a három menekülttel együtt a rendőrök.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője pedig a jármű elkobzása miatt jelentett be fellebbezést. A szíriai állampolgárokat tanúként hallgatták meg, ellenük nem indult büntetőeljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.