Illegális bevándorlás

Embercsempészek elleni akció zajlik Presevóban

Az akció során eddig egy taxisofőrt már előállítottak, mert olyan migránsokat szállított, akiket nem regisztráltak a hatóságok. A rendőrök több autóbuszt is átvizsgáltak.

2015.09.30 17:09MTI

Embercsempészek elleni rendőrségi akció folyik a szerb-macedón határ melletti Presevóban, ezért a mintegy négyezer ott tartózkodó migráns regisztrációja csak nagyon lassan halad - jelentette a nyugat-balkáni SeeBiz.eu című gazdasági honlap szerbiai tudósítója a helyszínről.

Az akció során eddig - meg nem erősített információk szerint - egy taxisofőrt már előállítottak, mert olyan migránsokat szállított, akiket nem regisztráltak a hatóságok. A rendőrök több autóbuszt is átvizsgáltak.

A rendőrségi műveletet az európai uniós országok rendőri együttműködési szervezete, az Europol vezeti, emellett pedig szerb, osztrák, szlovén, macedón, boszniai, montenegrói és albán rendőrök is részt vesznek benne.

A Szerbiába érkező migránsok az utóbbi hetekben gyakran elkerülték a presevói befogadóközpontot, ahol a regisztráció is folyik, mert minél hamarabb az Európai Unió felé akartak indulni. A nem regisztrált migránsokat sem a taxisok, sem az autóbusz-társaságok nem szállíthatták volna el a szerb-magyar, illetve - a szeptember 15-én életbe lépett határvédelmi szigorítások óta - a szerb-horvát határ felé, ez mégis egyre gyakrabban fordult elő. Ezt is ellenőrzik most a hatóságok, illetve a migránsokat is kötelezik a 72 órás szerbiai tartózkodást biztosító papírok beszerzésére.

Kedden Macedóniából mintegy 3500 migráns érkezett Szerbiába, jelenleg pedig legalább 4 ezren tartózkodnak a dél-szerbiai településen - közölte a hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.