KR NNI

Budapesten és Mohácson fogták el az embercsempész-banda tagjait

Két nigériai, két szír, egy szudáni és egy szenegáli állampolgárt vettek őrizetbe, akiknek előzetes letartóztatását a Győri Járási Bíróság elrendelte

2015.09.30 09:38Havariapress
Forrás: police.hu (a kép csak illusztráció)

Embercsempészésre szakosodott bűnszervezet tagjait fogták el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a napokban, egy Budapesten és Mohácson megtartott összehangolt akció során. Az ügynek 13 gyanúsítottja van.

A jogszerűen Magyarországon tartózkodó gyanúsítottak február óta szerveztek be - főként befogadó állomásokról - illegális bevándorlókat, akiket magyar állampolgárok bevonásával, gépkocsikban utaztattak tovább nyugat-európai országokba.

A nyomozók összehangolt akcióban, szeptember 23-án Budapesten és Mohácson 10 helyszínen tartottak házkutatást és 13 személyt hallgattak ki gyanúsítottként. A házkutatások alkalmával több tucatnyi mobiltelefont, laptopokat, adathordozókat foglaltak le.

A nyomozók megtaláltak egy kialakítás alatt álló ingatlant is, ahol a beszerzett adatok szerint a gyanúsítottak illegális bevándorlók átmeneti elszállásolását kívánták biztosítani. A szálláshelyről előállítottak egy nigériai állampolgárt, aki Magyarország területén történő jogszerű tartózkodását nem tudta igazolni.

A kihallgatásokat követően két nigériai, két szír, egy szudáni és egy szenegáli állampolgárt vettek őrizetbe, akiknek előzetes letartóztatását a Győri Járási Bíróság elrendelte, a bűnszervezet többi tagja szabadlábon védekezik. Velük szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.