Lajosmizsénél

14 migránssal száguldott az embercsempész - kitört az autó kereke

A nagy sebességgel haladó gépkocsi egyik első kereke Lajosmizse közelében kitört, és az M5-ös autópályán több járművel összeütközött.

2015.09.27 11:40MTI
MTI Fotó: Donka Ferenc

Embercsempészet miatt gyanúsítottként hallgatják ki azt a szerb férfit, aki autójában 14 illegális bevándorlóval az igazoltatás elől két megyén át menekülve több járművel ütközött az M5-ös autópályán, Lajosmizse közelében - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap az MTI-vel.

Hürkecz Zoltán elmondta: a fiatal szerb férfi kihallgatása jelenleg is tart. A férfit azt követően fogták el, hogy reggel a Csongrád megyei Zákányszéken a járőrök ellenőrizni akartak az általa vezetett német rendszámú személygépkocsit, de az a jelzésre nem állt meg. Miután a jármű felhajtott az autópályára, a rendőrök üldözőben vették. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a történtekről értesítette a Bács megyei rendőröket, akik saját területükön átvették az autó követését.

A nagy sebességgel haladó jármű a sztrádán közlekedő gépkocsik között manőverezett, majd miután egyik első kereke Lajosmizse közelében kitört, öt járművel, három személy- és két teherautóval ütközött. A karambolok során személyi sérülés nem történt - tette hozzá a szóvivő.

Az egyterű gépkocsi szerb sofőrjét és 14, magát szír állampolgárnak valló utasát - nagyobbrészt férfiakat és néhány nőt, illetve gyereket - a helyszínen elfogták - tájékoztatott Hürkecz Zoltán jelezve, hogy az érintett autópálya-szakaszon a helyszínelés, illetve műszaki mentés idejére fenntartott félpályás útlezárást időközben feloldották.

Az MTI úgy tudja: a két megyén át menekülő szerb embercsempész 180-200 kilométeres sebességgel száguldott az M5-ös autópályán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.