Illegális bevándorlás

Zákány tartja magát a migránsrohamban

Folyamatosan érkeznek az adományok, helyi önkéntesek, segélyszervezetek, a környező települések önkormányzatai, vállalkozói és a lakosság is segít a Zákányba érkező migránsok ellátásában.

2015.09.24 11:21MTI
Facebook Migration Aid

A mintegy 1100 lakosú somogyi település polgármestere, Jankó Szabolcs (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint Zákányba szeptember 18-án érkeztek az első migránsok, azóta több mint 20 ezer embert szállítottak innen vonattal a nyugati határnál kijelölt gyűjtőpontokra.

A bevándorlók utaztatásának szervezése a rendőrség irányításával és közreműködésével példaértékűen, nyugodtan, rendezetten és gyorsan zajlik - hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve: ez köszönhető a vasút dolgozóinak is, valamint az önkéntes segítőknek, akik a migránsokat minden esetben ivóvízzel és élelmiszerrel látják el.

A bevándorlókat a Magyar Vöröskereszt, a Református Szeretetszolgálat, a Máltai Szeretetszolgálat, az Oltalom Karitatív Egyesület, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és a Migration Aid segíti Zákányban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.