Illegális bevándorlás

Állandó bázist állított fel a Katolikus Karitász a röszkei gyűjtőponton

Három sátorból álló állandó bázist állított fel a Katolikus Karitász a röszkei gyűjtőponton.

2015.09.08 21:15MTI

Zagyva Richárd, a szervezet helyszínen segítő országos igazgatóhelyettese elmondta, hogy a sátrakban egészségügyi, szociális ellátást tudnak biztosítani. A bázison orvos, ápoló, tolmács és önkéntesek dolgoznak. Élelemmel, ivóvízzel, gyógyszerekkel, takarókkal és hálózsákokkal látják el a bevándorlókat, akik sokszor több órán keresztül várják, hogy a rendőrség elszállítsa őket a befogadóállomásra. Hozzátette: sok civil önkéntes is az ő sátraikba viszi adományait.

A Katolikus Karitász sajtószolgálata azt közölte: önkéntesei hétfő éjjel több mint száz családot segítettek takarókat, hálózsákot, ivóvizet és bébiételt osztva a szabad ég alatt táborozó menekülteknek, és csatlakoztak hozzájuk a Cseh Karitász munkatársai is.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szeptember 4-én kérte a Karitatív Tanács segélyszervezeteit, hogy segítség a menekülteket, valamint koordinálják a segíteni akarók munkáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.