Illegális bevándorlás

Ismét több száz menekült hagyta el a röszkei gyűjtőpontot

Több száz migráns hagyta el a röszkei Dugonyi úton kialakított rendőrségi gyűjtőpontot kedd este.

2015.09.08 20:45MTI

Az emberek elmentek az M5-ös autópálya közelében lévő csomópontig, ahonnan a régi 5-ös úton indultak el Szeged irányába, a rendőrök kísérték a tömeget. Az 5-ös útról Röszke központjába vezető bekötőútnál rendőrsorfal állította meg a tömeget.

Először fiatal férfiak indultak meg, de családok is csatlakoztak hozzájuk.

Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy kora este még kevesen voltak a gyűjtőponton, de az alkonyat közeledtével sok százan érkeztek Szerbia felől.

Kora délután migránsok egy csoportja elhagyta a röszkei Dugonyi úti gyűjtőpontot. A bevándorlók a rendőrségi sorfalat áttörve a szántóföldön keresztül az 5-ös út felé szaladtak, voltak közöttük kisgyerekes családok is. A migránsok délután megállapodtak a rendőrökkel és buszokra szálltak, amelyek közül kettő Kiskunhalasra, egy Békéscsabára indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.