Erdélyi az elkövető

Jogerősen életfogytiglant kapott egy mórahalmi gazda gyilkosa

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy erdélyi férfit, aki egy társával 2012-ben megölt egy mórahalmi gazdát.

2015.07.09 12:03MTI

A táblabíróság társtettesként, nyereségvágyból és különös visszaesőként elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek a jelenleg 37 éves Zsiga Viktort. Az ítélőtábla döntött arról, hogy a korábban Romániában nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt 19 évre ítélt férfi a legkorábban 40 év után bocsátható feltételes szabadságra.

A férfi gyilkosságban részt vevő társa, Dobos György társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölésért 14 év 6 hónap fegyházbüntetést kapott. A bűncselekményhez tippet adó Gábor Samut pedig felbujtóként elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság, és ezért három és fél év börtönbüntetéssel sújtotta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.