Öngyilkos merénylet

Több mint húsz katona meghalt Szíriában

A Bassár el-Aszad elnökhöz hű szíriai hadsereg egyik bázisánál hajtott végre öngyilkos merényletet az al-Kaida szíriai szárnya a harcok dúlta Aleppóban, 25 katona meghalt a támadásban.

2015.07.07 07:48MTI

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH) tájékoztatása szerint a hétfő esti támadás al-Zahra negyedben, az észak-szíriai város egy olyan körzetében történt, ahol az elmúlt napokban számos iszlamista lázadócsoport indított offenzívát, hogy kiszorítsa onnan az Aleppó nyugati részét kezében tartó kormányerőket.

A hétfői robbantást az al-Kaida iszlamista terrorszervezet szíriai ágaként működő an-Nuszra Front követte el, gépkocsira helyezett robbanószerkezettel.

A nagy erejű detonációt szinte az egész városban lehetett hallani. A 25 halott mellett számos katona megsérült. Felkelőcsoportokhoz köthető internetes honlapok szerint a hadsereg hétfőn heves bombázásokkal és tüzérségi tűzzel próbálta visszaverni a felkelők előrenyomulását al-Zahrában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.