P. Tamásék ellen

Cinóber-gyilkosság: vádat emelt a főügyészség

Előre kitervelt emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség a Cinóber-gyilkosság ügyében. A vád szerint Jozef R. P. Tamás és F. Attila megbízására végzett Domák Ferenccel 1996-ban.

2015.07.07 11:06Havariapress

A vádirati tényállás szerint P. Tamás II. rendű vádlott 1994 és 2000 között F. Attila III. rendű vádlottal együtt az Energol Rt. igazgatói voltak.

A cég tevékenysége révén P. jelentős vagyont szerzett, és ezzel párhuzamosan egyre nagyobb befolyásra tett szert az alvilágban. A vád szerint a két vádlott 1996. év első felében mintegy 5 millió forint kölcsönt adott a sértettnek, amit év végén számon kértek rajta.

Egy decemberi találkozón a vádlottak legfeljebb 10-15 napot adtak a Cinóberként ismert Domák Ferencnek a kölcsön visszafizetésére és egyúttal közölték vele, hogy ha határidőn belül nem fizet, megölik őt.

Miután Domák a fenyegetés ellenére nem rendezte a tartozását, a két vádlott 1996 decemberében megbízást adott a szlovák állampolgárságú Josef R. I. rendű vádlottnak a sértett megölésére, aki az emberölésre irányuló megbízást elfogadta.

Ezt követően 1996. december 18. napján az I. rendű vádlottat - a Ferencsik megbízásából - egy közös ismerősük szállította gépkocsival a sértett IX. kerületi Üllői úti lakóhelyének közelébe. A vád szerint a sofőr az emberölés tervéről nem tudott.

R. az autóból kiszállva a közelben várt a sértettre, aki 19 óra körül elhagyta a lakását, és a ház előtt parkoló gépkocsijához indult. Ekkor Jozef R. odalépett hozzá, és egy hangtompítóval ellátott lőfegyverrel mintegy 0,5-1 méter távolságból két célzott lövést adott le Cinóberre, aki a támadást követően a helyszínen életét vesztette.

R. ezután visszament a helyszín közelében parkoló gépkocsiban várakozó férfihoz, majd távoztak a helyszínről.

A Fővárosi Főügyészség a fenti tényállás alapján P. Tamást és F. Attilát mint felbujtót, az I. rendű vádlottat pedig mint tettest, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével vádolja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.