Tagozat

Altus-ügyben a Fidelitas is hallatja a hangját

A Fidelitas azt várja az Európai Bizottságtól, hogy bontsa fel a szerződését a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök tulajdonát képező Altus Zrt.-vel, és fizettesse vissza a céggel az eddig felhasznált összeget.

2015.06.21 16:28MTI

Böröcz László elnök a cég Szalay utcai irodája előtt tartott tájékoztatón hangsúlyozta: elfogadhatatlan, hogy az Altus vezette konzorcium által elnyert 1,5 milliárd forintos pályázati összeggel közvetetten a volt miniszterelnök pártját finanszírozzák. Véleménye szerint Gyurcsány Ferenc korábban is „trükkök százaival élt”, és valószínűleg „ilyen ügyeskedéssel szerezte meg ezt a pénzt is, és át is tudja folyatni a Demokratikus Koalíció kasszájába”. Kérdés, hogy ez „leesett-e” az Európai Bizottságnak – vetette fel, hozzátéve: ha nem, az szomorú, ha igen, az még szomorúbb.

Az ifjúsági szervezet vezetője ismét felhívta a figyelmet Szergej Sztanisev, az Európai Szocialisták Pártja elnökének, korábbi bolgár miniszterelnöknek az esetére, aki elmondása szerint hasonló ügybe keveredett, amikor a felesége cége nyert el egy uniós megbízást. Neki vissza kellett fizetnie a teljes összeget - emelte ki.

Böröcz László eg,y a Fidelitas által az Új Széchenyi Terv-projektek tábláinak mintájára készített molinó előtt tartotta tájékoztatóját. A táblán az Új Gyurcsány Terv felirat és „A Gyurcsány párt finanszírozása” projektcím szerepelt, a kivitelezés ideje mellett pedig a 2014-2016-os időszak állt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.