Szakbizottság

Gripen-balesetek - Bármikor kész tájékoztatni a honvédelmi miniszter

A tárca arra reagálva közölte ezt, hogy az MSZP azt firtatta, Hende Csaba honvédelmi miniszter miért nem hajlandó megosztani az Országgyűlés szakbizottságával azokat az információkat, amiket a kormányülésen ismertetett a Gripen vadászrepülőgépeket ért sorozatos balesetekkel kapcsolatban.

2015.06.18 09:05MTI

A szocialista Demeter Márta szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte, az MSZP kedden hivatalosan is kezdeményezte, hogy az Országgyűlés Honvédelmi bizottsága hallgassa meg Hende Csaba minisztert a magyar Gripeneket ért sorozatos balesetek és meghibásodások hátteréről. A tárca vezetője azonban nem jelent meg az ülésen, a bizottság fideszes többsége pedig leszavazta a Gripenek ügyének napirendre vételét.

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a tárcavezető szerdán tájékoztatta a kormányt arról, hogy 2010 óta milyen lépéseket tettek "a Gripen-képesség fejlesztéséért" és a szocialista kormányok ezen a területen elkövetett mulasztásainak orvoslásáért.

Leszögezték továbbá, hogy a honvédelmi miniszter - akár nyílt, akár zárt ülésen - bármikor kész tájékoztatni az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságát is a honvédség negyedik generációs vadászrepülőgépeiről, amennyiben a testület napirendre tűzi a kérdést és annak tárgyalására meghívja a tárca vezetőjét is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.