Gyorsított eljárásban

Földhöz csapkodta a macskát - 1 évet kapott az állatkínzó

Egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt egy macskát bántalmazott a XX. kerületben. Az állatkínzót gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség.

2015.06.17 08:45Havariapress

A vád szerint, a férfi május 3-án a kora délutáni órákban gépkocsival megállt a XX. kerületi Mátyás téren lévő szeméttárolóknál, majd az autóból kiszállva, egy zsákba kötözött, 3 év körüli macskát legalább három alkalommal, nagy erővel a földhöz vágott. Ezután az állatot a szeméttároló mellett hagyva elhajtott.

A kegyetlenkedésnek szemtanúja volt egy közelben lakó, aki értesítette a rendőrséget.

A kerületi rendőrkapitánysága által lefolytatott nyomozás eredményeként, a kerületi ügyészség a férfit gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A tárgyaláson a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért 1 év fogházbüntetésre ítélte.

A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.