Siker!

Magyar elnöknő a nemzetközi Mensa élén

Július elsejétől egy magyar hölgy vezeti a világ legintelligensebb embereit összefogó, több mint 125.000 tagot számláló nemzetközi Mensa szervezetet. Balanyi Bibiána megválasztása azért is fantasztikus siker, mert erős mezőnyben, a magyarországinál lényegesen nagyobb taglétszámmal működő nemzeti csoportok jelöltjeivel szemben diadalmaskodott és szerezte meg a szavazók bizalmát.

2015.06.16 12:12ma.hu
Forrás: Mensa

Bibiána 1994 óta tagja a Mensa magyar tagozatának, a Mensa HungarIQának, és közel tíz éven keresztül volt a hazai egyesület elnöke. 2009-től a nemzetközi Mensa fejlesztési igazgatójává választották; négy évet töltött ebben a pozícióban, így komoly tapasztalattal szállt versenybe a nemzetközi elnöki tisztségért. Választási kampányában a fiatalok számára vonzóbb szervezetet, a kulturális különbségek jobb megértését és megújuló honlapot ígért.

"Hihetetlen megtiszteltetés, hogy a világ több mint 35 országában az egyéni szavazók többsége úgy gondolta, hogy én lennék a megfelelő képviselője egy ennyire sokszínű, nemzeteken és kultúrákon átívelő szervezetnek. Külön hálás vagyok a magyar Mensa-közösségnek, akik aktivitásukkal és pártfogásukkal meghatározó szerepet játszottak a választási sikerben" - mondta Bibiána.

A Mensa HungarIQa elnöke, Nagy Lantos Balázs elmondta: a jelenleg 1700 tagot számláló magyar egyesület tagsága az elmúlt 3 év alatt megduplázódott, és ez a rendkívüli kapcsolati hálón kívül is számos új lehetőséget kínál a tagoknak, miközben az intelligencia népszerűsítésében is különleges kezdeményezésekkel vállal egyre aktívabb szerepet. "A magyar tagság segítségével egyedülálló adaptív IQ-tesztet fejlesztettünk ki; lefektettük az évente több tízezer fiatalt megmozgató Nagy Diák IQ-teszt alapjait és elindítottuk az Intelligens Vállalat versenyt is, amelyre idén is várjuk a jelentkezőket."

Balanyi Bibiána 2015. július 1-jétől veszi át az elnökséget az amerikai Elissa Rudolphtól, megbízatása két évre szól. A Mensa megalakulása óta ő lesz a nemzetközi szervezet harmadik női elnöke és a legfiatalabb, aki ezt a posztot betölti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.