Szakembereket Salgótarjánba!

Salgótarján programot indít a szakemberhiány ellen

Felsőfokú végzettségű szakemberek Salgótarjánba költözését, illetve visszaköltözését segítené a város önkormányzata azzal, hogy jelképes összegért biztosít számukra bérlakásokat.

2015.04.30 19:40MTI

A Szakembereket Salgótarjánba! című programot egyhangúlag fogadta el csütörtökön a nógrádi megyeszékhely közgyűlése.

Dóra Ottó (MSZP) polgármester elmondta: hiány van a városban, mérnökökből, orvosokból vagy pedagógusokból éppúgy, mint szociális területen dolgozókból. Hozzátette: a programmal a salgótarjáni székhelyű vagy telephelyű munkahelyek jobb szakemberellátását segíti az önkormányzat, ami növelheti a város megtartó erejét és fejlődését.

Az elfogadott rendelet értelmében a lakhatási támogatásra olyan felsőfokú végzettségűek vagy szakképesítéssel rendelkezők pályázhatnak, akikkel salgótarjáni munkáltató szándéknyilatkozatot ír alá foglalkoztatásukról. A támogatás a munkaviszony idejére, de legfeljebb öt évre szól, a nyerteseknek a piaci alapú lakbér mindössze 10 százalékát kell megfizetniük.

Az előterjesztés tartalmazza, hogy Salgótarjánban az országos átlagnál is nagyobb a népességfogyás, és jellemzően a képzett fiatal korosztály elvándorlása jelent problémát.

A közgyűlési vitában voltak, akik megfontolásra javasolták a lakások ingyenes bérbeadását, vagy akár a gyerekek iskoláztatási költségeinek átvállalását, ugyanakkor az is elhangzott, hogy az eleve salgótarjáni szakembereket sem érheti ezzel sérelem.

A program részletein, kedvezményein tovább dolgoznak, és újra tárgyalnak majd róla a májusi vagy júniusi közgyűlésen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.