Hatvan szakember részvételével

Nukleáris kommunikációs csúcstalálkozót tartottak Pakson

Hatvan, nukleáris területen dolgozó kommunikációs szakember vett részt a világ számos pontjáról azon a háromnapos paksi konferencián, amely a nukleáris létesítmények külső és belső kommunikációjáról, az atomenergia békés célú felhasználása minél szélesebb körű elfogadtatásáról szólt.

2015.04.23 17:42MTI

A jó gyakorlatok és tapasztalatok átadására épülő, inkább műhelymunkát, mint plenáris előadásokat előnyben részesítő tanácskozást az Atomerőmű Üzemeltetők Világszövetsége (WANO) és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. közösen rendezte. Ez volt az első ilyen típusú, nukleáris kommunikációs szakértők számára szervezett konferencia.

Az április 20-23. között zajló rendezvényre, kilenc országból mintegy hatvanan érkeztek, hogy kollégáikkal megosszák tapasztalataikat, átadják bevált gyakorlatukat. A rendezvény résztvevői beszámoltak hazájuk energia- és klímapolitikájáról, illetve az adott ország nukleáris kommunikációjának legfontosabb célkitűzéseiről, valamint eredményeiről.

A konferencia résztvevői egyöntetűen hasznosnak ítélték a tapasztalatcserét. Az MTI-nek a Roszatom nukleáris iparági információs központjának vezérigazgató-helyettese, Jevgenija Mikhina beszélt arról, hogy nagyon produktív volt a tanácskozás, nemcsak az ötletek átadása miatt, hanem azért, mert hosszú távon működő szakmai kapcsolatokat alapozott meg.

Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója a nyíltság és hitelesség mellett a személyes kapcsolatok fontosságára hívta fel a figyelmet. Azt mondta, tapasztalataik szerint, azok között, akiknek személyes benyomásuk van az atomerőműről, magasabb annak elfogadottsága.

A résztvevőknek meg is mutatták azt a két létesítményt - a Látogató Központot és az Atomenergetikai Múzeumot - amelyeknek ebben a személyes kapcsolattartásban kiemelkedő szerep jut.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.