Félrevezetés?

Paksi bővítés: ha az FT nem közöl helyreigazítást, a kabinet jogi útra tereli az ügyet

Ha a Financial Times (FT) brit üzleti lap nem közöl helyreigazítást a paksi bővítésről szóló múlt heti, a magyar kormány szerint hamis és félrevezető cikke miatt, a kabinet jogi útra tereli az ügyet - közölte a kormányszóvivő.

2015.03.17 16:14MTI

Előzőleg a Hír24 - kormányközeli forrásokra hivatkozva - arról írt, értesülésük szerint a kormány beperli a Financial Timest a paksi bővítés blokkolásáról szóló cikkük miatt.

A Financial Times - meg nem nevezett forrásokra hivatkozva - múlt csütörtökön arról cikkezett, leállította az Európai Unió a paksi atomerőmű bővítéséről Oroszországgal kötött 12 milliárd eurós megállapodás végrehajtását. Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár még aznap este cáfolta a lap értesüléseit, hozzátéve, hogy az ügyben helyreigazításért folyamodtak a szerkesztőséghez.

Anna-Kaisa Itkonen, az Európai Bizottság energiaügyekért felelős szóvivője múlt pénteken azt mondta, Brüsszel nem blokkolja a paksi atomerőmű bővítését, az építkezést, az Európai Bizottság csak a fűtőanyag beszerzésére vonatkozó szerződéssel foglalkozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.