30 év barátsából ennyi maradt

Orbán: Simicskából a sértettség beszél

Orbán Viktor szerint a sértettség beszél Simicska Lajosból.

2015.03.09 13:52MTI, ma.hu

A miniszterelnök hétfőn, a budapesti nagyköveti értekezleten mondott beszéde után egy újságírói felvetésre, hogy Simicska Lajos szerint írt róla jelentéseket, azt válaszolta: a tények magukért beszélnek, minden információ elérhető.

Sajnálatosnak nevezte, hogy "személyes sértettség ilyen mélyre juttathat bárkit".

Hozzátette: nem látja értelmét "ilyen csinnbumm cirukszokat csinálni a magyar politikában", ezért ezekben a vitában való részvételnek - a tények világossá tételén túl - nem látja értelmét.

Mint ismeretes,  a nagyvállalkozó vasárnap a Mandiner portálnak adott interjúban azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek - közös sorkatonai szolgálatuk idején - jelentenie kellett róla, de előre megbeszélték, mit fog írni a kormányfő.

A Miniszterelnökség vasárnap a Mandiner megkeresésére reakcióként Orbán Viktor Vadai Ágnesnek (DK) 2012-es képviselői írásbeli kérdésre adott válaszát és az ahhoz csatolt egykori titkosszolgálati dokumentumokat küldte el.
    
Ebben a miniszterelnök kifejtette, hogy a "diktatúra gépezete" vaskos dossziéban dolgozta föl ellenzéki tevékenységét, ezeket a dossziékat nyilvánosságra hozta.  
   
Közölte, hogy sorkatonai szolgálatának első időszakában megpróbálták beszervezni, de ezt visszautasította, ami kiderül a dokumentumokból.
    
Hozzátette, hogy később őt és feleségét, valamint ellenzéki társait "folyamatos megfigyelés alatt tartottak".
    
"Az is világosan kiderül a dokumentumokból, hogy a nyolcvanas évek elejétől mindenféle titkosszolgálati eszközt bevetettek ellenünk. Megfigyeltek, besúgókat állítottak ránk, lehallgató eszközöket telepítettek a munkahelyünkre, a lakásunkba, sőt, a hálószobánkba is" - írta Orbán Viktor.

Ön szerint sértődött Simicska?

Orbán Viktor meghallgatását kezdeményezte a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke hétfőn kezdeményezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök adjon tájékoztatást a testület soron következő ülésén "a sajtóban megjelent, személyével kapcsolatban felmerülő esetleges nemzetbiztonsági kockázatról".

Molnár Zsolt az MTI-hez eljuttatott közleményében arról is tájékoztatott: kezdeményezte, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Hende Csaba honvédelmi miniszter tájékoztassa a bizottságot az Iszlám Állam terrorszervezet elleni nemzetközi részvétellel kapcsolatos magyar szerepvállalásról, annak nemzetbiztonsági kockázatairól.

A nap folyamán az MSZP, a Jobbik és a DK is a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezte Simicska Lajos nyilatkozata miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.