MSZP

Orbán zsarolható? Összehívnák a nemzetbiztonsági bizottságot Simicska állításai miatt

Ha igaz, amit Simicska Lajos állít, akkor felvetődik a kérdés: ma Magyarország szuverén ország-e, és zsarolható-e a miniszterelnök idegen hatalmak, jelen esetben Oroszország által.

2015.03.09 09:54MTI
Forrás: Youtube

Az MSZP az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának összehívását kezdeményezi Simicska Lajos nagyvállalkozó Orbán Viktor miniszterelnökről tett állításai miatt. Az ellenzéki párt szeretné, ha vizsgálat folyna Magyarország szuverenitásának, függetlenségének és biztonságának biztosítása miatt.

Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón Simicska Lajos Mandinernek adott interjúját úgy összegezte: a kormányfő egyik volt katonatársa azt állította, hogy Orbán Viktor sorkatonai szolgálatuk alatt jelentett a III/III-as ügyosztálynak, a kommunista belső titkosszolgálatnak.

Hozzátette, azt is állította a volt katonatárs, hogy noha Orbán Viktor neki azt mondta, a leszerelése után megpróbálták beszervezni, ő nem írta alá a nyilatkozatot. Lukács Zoltán szerint Simicska Lajos az interjúban érzékeltette: lehetséges, hogy ezt a nyilatkozatot a miniszterelnök mégis aláírta.

Az ellenzéki frakcióvezető-helyettes a legsúlyosabb állításnak azt nevezte, hogy Simicska Lajos szerint ezek az iratok az orosz hatóságok tulajdonában vannak.

Lukács Zoltán közölte, ha igaz, amit Simicska Lajos állít, akkor felvetődik a kérdés: ma Magyarország szuverén ország-e, és zsarolható-e a miniszterelnök idegen hatalmak, jelen esetben Oroszország által.

Emlékeztetett arra, hogy az amerikai beutazási tilalom ügyében Orbán Viktor perindításra kötelezte a személyével szembeni súlyos állítások miatt Vida Ildikót, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökét. Szerinte most Orbán Viktornak kötelessége pert indítani, és ha nem teszi ezt meg, akkor lehetséges, hogy "félnivalója van attól, hogy ebben a perben mi derülne ki".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.