Szakképzés, együttműködés

Varga négy történelmi egyház képviselőivel egyeztetett

A nemzetgazdasági miniszter hétfőn megbeszélést folytatott a magyar katolikus egyház, a Magyarországi Református Egyház, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és a Magyarországi Evangélikus Egyház képviselőivel a szakképzés területén folytatott együttműködésről.

2015.02.23 16:37MTI

A találkozó célja, hogy a kormány és a négy történelmi egyház között stabil partneri együttműködés alakuljon ki a szakképzés területén - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztériumnak az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

A megbeszélésen a résztvevők áttekintették az egyházakkal lefolytatott eddigi egyeztetések tapasztalatait, a szakképzési beiskolázásokról szóló szabályozást és a Szakképzés a gazdaság szolgálatában című ágazati koncepció kapcsolódó rendelkezéseit - írták.

A minisztérium tájékoztatása szerint a felek egyetértettek benne, az egyházi fenntartású szakképző intézményeket a kormányzatnak segítenie kell, hogy minél hatékonyabban meg tudjanak felelni a munkaerőpiac igényeinek és felmerülő kihívásainak.

A szorosabb együttműködés így javíthatja az egyházi fenntartású szakképző intézmények hatékonyságát és növelheti az oktatásban betöltött szerepüket. A találkozó résztvevői abban is megállapodtak, hogy a közeljövőben rendszeresen egyeztetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.