Közszolgáltatás

Bakteriális fertőzés miatt nem iható a víz Dunaföldváron

Baracsról szállítanak a városba egészséges ivóvizet, a dunaföldváriak tizenhárom helyszínen juthatnak hozzá.

2014.10.02 18:25MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Idea go

Átmenetileg nem iható a vezetékes víz Dunaföldváron, baktérium okozta szennyeződés miatt vezettek be korlátozást - közölte Horváth Zsolt, a település független polgármestere csütörtökön.

A szolgáltató és a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve csütörtök délután tájékoztatta a dunaföldvári önkormányzatot arról, hogy baktérium okozta szennyeződés miatt közvetlen emberi fogyasztásra nem alkalmas a vezetékes víz.

A polgármester elmondta: az önkormányzat gondoskodott a lakosság értesítéséről, valamint a szolgáltatóval közösen az ellátásról. Baracsról szállítanak a városba egészséges ivóvizet, a dunaföldváriak tizenhárom helyszínen juthatnak hozzá.

Horváth Zsolt azt is közölte, hogy a szolgáltató Mezőföldvíz Kft. megkezdte a hálózat mosását és fertőtlenítését. A fertőzés az egész várost érinti. A tilalom feloldásáig a csapvizet ivásra, étel- és italkészítésre, valamint fogmosásra csak forralás után lehet használni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.