Polgármester

Nincs pánik és nincs megbetegedés az ivóvíz miatt Tiszacsegén

A családi orvosoknál semmilyen megbetegedéssel nem jelentkezett senki, ezért a polgármestert meglepte az erről és a pánikról szóló televíziós híradás.

2014.09.22 07:20MTI
Forrás: youtube.com (A kép csak illusztráció)

Cáfolta Tiszacsege polgármestere vasárnap este az MTI érdeklődésére, hogy pánik lenne a faluban fertőzött ivóvíz fogyasztása miatt, és eddig egyetlen megbetegedésről sincs tudomásuk. Az ügyeletes orvos vasárnap este nem talált beteget.

Az RTL Klub vasárnap esti híradása szerint: "Tiszacsege Nagymajorban péntek óta egyre többen betegednek meg az ivóvíztől, idősek és kisbabák is. Hasmenésük van és hánynak. Kiderült, a polgármester már napok óta tud róla, hogy kóli baktériummal fertőzött a víz, de erről ő sem szólt az embereknek".

Szilágyi Sándor polgármester az MTI-nek elmondta: csütörtökön jelezte a vízmű, hogy az egyik ivóvíztározóba az esőzés miatt csapadékvíz szivárgott be egy repedésen.

A vízmű azonnal leválasztotta az ivóvízellátó rendszerről a tározót, így onnan nem kerülhetett kóli baktériummal fertőzött víz a hálózatba. Ugyanakkor miután a laboratóriumi vizsgálati eredményekre 24 órát kell várni, a vízmű elővigyázatosságból felhívást tett közzé a víz forralására - közölte Szilágyi Sándor.

Elmondta azt is, hogy pénteken lajtos kocsiban is vitetett vizet Nagymajorba, ahol 88 család él.

A családi orvosoknál semmilyen megbetegedéssel nem jelentkezett senki, ezért a polgármestert - mint mondta - meglepte az erről és a pánikról szóló televíziós híradás.

Szilágyi Sándor a tévéadás után vasárnap este a helyszínre küldte az orvosi ügyeletet, derítsék ki, történt-e megbetegedés, és ha igen, azt miért nem jelezték.

Az orvosi ügyelet vezetője vasárnap este felkereste és megvizsgálta a tévében bemutatott gyereket, és nála "sürgősségi ellátásra okot adó tünetet nem talált" - közölte Szilágyi Sándor polgármester az MTI-vel.

Hozzátette: az orvosnak a tévében nyilatkozó szülő egy beteg gyereket tudott megnevezni, akinek a vizsgálata során más, felső légúti betegséget diagnosztizáltak.

"Bélfertőzéses betegségről, járványról nem tudunk" - jelezte a tiszacsegei háziorvosi ügyelet vezetője a település polgármesterének vasárnap késő este.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.