Önkormányzat 2014

66 ezer jelölt igényelt ajánlóívet

Az októberi önkormányzati választásra 66 ezer jelölt igényelt ajánlóívet, ebből 51 ezer jelöltet jelentettek be, vagyis ennyi adta le az összegyűjtött ajánlásokat.

2014.09.10 11:31MTI
freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: lezárult a jelölt- és listabejelentés az októberi önkormányzati választásra, a szerda délelőtti adatok szerint 51 ezer jelöltet jelentettek be, a már nyilvántartásba vett jelöltek száma pedig 58 ezer.

Mint mondta, a különbség abból adódik, hogy egy jelöltet több választás típusra is nyilvántartásba vehetnek a választási bizottságok, például egyéni választókerületi jelöltnek és kompenzációs listás jelöltnek, esetleg polgármesterjelöltnek, ilyenkor pedig a jelölt többször jelenik meg a nyilvántartásban.

Az NVI elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a nyilvántartásba vételekre egészen péntek éjfélig lehetőségük van a választási bizottságoknak, így a jelenlegi számok még változni fognak. Pálffy Ilona hangsúlyozta: mindenkinek, aki ajánlóívet igényelt és vett át a választási irodától, vissza kellett juttatnia az összes ívet az irodákhoz.

Aki ezt nem tette meg, bírságra számíthat, amelynek összege minden vissza nem vitt ív után tízezer forint. A bírságokat a helyi választási bizottságok szabják ki hivatalból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.