Önkormányzat 2014

Vas megyében négy párt és egy civil szervezet állított megyei listát

Négy évvel ezelőtt a 15 tagú Vas Megyei Közgyűlésben a Fidesz-KDNP 11, az MSZP 2, a Jobbik és a Szolidaritás a Vidékkel Mozgalom pedig egy-egy mandátumot szerzett.

2014.09.10 10:30MTI
freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Vas megyében öt jelölőszervezet megyei közgyűlési listáját vették nyilvántartásba - tájékoztatta az MTI-t Stankovits György megyei aljegyző szerdán. Közölte: a megyében a Fidesz-KDNP, az MSZP, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, valamint a Polgármesterek Vas Megyéért Egyesület tudott megyei területi listát állítani.

Hozzátette: az LMP formailag hibás íveket adott le, amelyekről hiányzott az aláírást gyűjtő neve és aláírása, valamint az ajánlások száma is kevesebb volt a szükségesnél, az Együtt - A Korszakváltók Pártja összegyűjtött ajánlásainak száma pedig nem érte el a szükséges mennyiség felét sem.

Négy évvel ezelőtt a 15 tagú Vas Megyei Közgyűlésben a Fidesz-KDNP 11, az MSZP 2, a Jobbik és a Szolidaritás a Vidékkel Mozgalom pedig egy-egy mandátumot szerzett.

Augusztusban a kistelepülési önkormányzati vezetőket tömörítő Szolidaritás a Vidékkel elnevezésű civil szervezet szövetségre lépett a Polgármesterek Vas Megyéért Egyesülettel, most utóbbi neve alatt közösen állítottak megyei listát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.