Gyorsított eljárásban

Felfüggesztett börtönre ítélték a rendőrökre támadó román kamionost

Gyorsított eljárásban jogerősen egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Járásbíróság azt a román kamionost, aki intézkedő rendőrökre támadt a nagylaki átkelőnél.

2014.09.10 09:11MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A bíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit. Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elomondta: a sofőr szeptember 3-án jelentkezett kilépésre a határátkelőhelyen, amikor a szolgálatot teljesítő rendőr jelezte neki, hogy a mérlegre vezető sávban egy másik kamion beállít elé.

A vádlott az utasítást figyelmen kívül hagyta, ezért a határrendész megpróbálta a kamion fülkéjének vezető oldali ajtaját kinyitni, de a sofőr többször a járműre fellépő sértett felé rúgott.

A kamionos a rendőr kezére csukta a teherautó ajtaját, majd amikor a határrendész egy újabb mellkasát ért rúgástól megtántorodott, felhajtott a mérlegre. A mérlegelés után egy másik rendőr felszólította a vádlottat, hogy szálljon ki, állítsa le a motort, de a sofőr ennek sem tett eleget, és a fülkére felkapaszkodó határrendészre támadt, mellkason és arcon rúgta.

A sofőrt végül a román rendőrök állították elő. A magyar határrendészek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.