Az ítélet jogerős

Emberölés miatt 9 év börtönre ítéltek egy fiatalkorút

Az első fokon kiszabott 12 évről kilenc évre enyhítette a fiatalkorú R. Dávid börtönbüntetését hétfőn kihirdetett jogerős ítéletében a Debreceni Ítélőtábla Elek Balázs vezette tanácsa.

2014.09.08 16:57MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője elmondta: az ítélőtábla a fellebbezések nyomán a minősítést vizsgálta, és megállapította, hogy az emberölés alapesetéről van szó, a különös kegyetlenséggel való elkövetés nem állapítható meg.

Mivel ennél a bűncselekménynél fiatalkorú elkövető esetében a büntetési tétel maximuma tíz év, enyhíteni kellett a szabadságvesztés időtartamát. Az ítélőtábla a másodrendű vádlott R. Tamás esetében jóváhagyta az első fokon kiszabott két év börtönbüntetést.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2012 szeptemberében az elsőrendű vádlott Hajdúszováton egy sörözőből ittasan hazaindulva találkozott a későbbi sértettel, aki szintén ittas állapotban volt.

A vádlott cigarettát kért tőle, de nem kapott, ezért bántalmazni kezdte, a fejét többször ököllel megütötte, és a férfi egy vízelvezető árokba esett. R. Dávid a sértettet arccal a talaj felé fordította, majd hazament, és számítógépen játszani kezdett.

A sértett másnapra meghalt, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét szakszerű segítségnyújtással sem lehetett volna megmenteni. A vádlott a véres ruháit elvitte a másodrendű vádlotthoz, elrejtették egy közeli nádasban, másnap pedig elégették.

A másodrendű vádlott tisztában volt azzal, hogy társának ruházata miért volt véres - ismertette a táblabíróság szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.