Az asszony lábára locsolta a benzint

Vádemelés a feleségét felgyújtó férfi ellen

A nő a bűncselekmény következtében életveszélyes égési sérüléseket szenvedett el, életét a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg.

2014.09.04 09:36MTI
freedigitalphotos.net/Serge Bestasius Photography

A Vas Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a 44 éves férfivel szemben, aki tavaly szeptemberben egy családi veszekedés hevében benzinnel locsolta le és felgyújtotta a feleségét - közölte az MTI-vel csütörtökön a megyei főügyész.

Simon József tájékoztatása szerint a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletének bűntettével vádolják, az ügyészség fegyházban letöltendő szabadságvesztés büntetést kér vele szemben. Ismetetése szerint a vádlott a vád szerint 2013 szeptember 3-án Kemenesmagasi házukban egy benzines kannából motorbenzint locsolt szét a konyha, majd az előszoba padlóján és szándékosan ráöntötte azt a konyhában ülő sértett lábára is.

Hozzáfűzte: a férfi a veszekedés hevében azt kiabálta: "senkié nem lehet a ház, itt döglünk meg mind a ketten", majd a konyhai tűzhelyről elvett gyufával begyújtotta a szétfolyt benzint, ami belobbanva meggyújtotta a nő ruházatát is.

A sértett menekülése közben az előszobában az égő folyadékon megcsúszott és elesett, emiatt meggyulladt a felső testén lévő ruha is. Eközben a vádlott is kiszaladt a házból, majd mindketten az udvari csapnál oltották és hűtötték magukat.

A nő a bűncselekmény következtében életveszélyes égési sérüléseket szenvedett el, életét a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.