Bocsánatkérésre kényszerültek a britek

Nagy felháborodást keltett a Fehér Ház felgyújtásának évfordulóját ünneplő torta

Felháborodást keltett amerikaiak körében egy csillagszórókkal tűzdelt tortáról a Twitter közösségi oldalon közzétett fénykép, amellyel a washingtoni brit nagykövetség a Fehér Ház felgyújtásának kétszázadik évfordulójáról emlékezett meg.

2014.08.25 16:18MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

A nagykövetség bocsánatkérésre kényszerült - közölte hétfőn a The Telegraph című brit lap. A történelmi eseményt ünneplő bejegyzést a washingtoni brit nagykövetség tette közzé vasárnap hivatalos Twitter-oldalán.

A Fehér Ház miniatűr másával díszített, valamint a két ország zászlóival szegélyezett torta fotóját a következő felirat kísérte: "A Fehér Ház felgyújtásának kétszázadik évfordulójára emlékezünk. Ezúttal csupán csillagszórókkal!"

A fotó hátterében egy napsütötte úszómedence volt látható. Néhány amerikai felhasználó viccesnek találta a fotót, több tucatnyian azonban dühös üzenetekben fejezték ki nemtetszésüket a brit diplomáciai képviseletnek a fénykép miatt.

Rendkívül rossz ízlésről tanúskodik, nincs benne tapintat, és nem vicces - vélték. Alig három órával később a nagykövetség újabb Twitter-üzenetben kért bocsánatot a bejegyzés miatt.

"Egy történelmi eseményt akartunk felidézni, és jelenlegi szoros barátságunkat ünnepelni" - írták. Az eredeti tweet az 1814. augusztus 24-i történéseket idézte fel, amikor brit katonák 26 órára elfoglalták Washingtont, és számos épületet - beleértve a Fehér Házat és a Capitoliumot is - felgyújtottak, mielőtt egy heves vihar és tornádó arra nem kényszerítette őket, hogy visszatérjenek hajóikra.

Ez volt az egyetlen alkalom, amikor az Egyesült Államok fővárosát megtámadták, és megrongálták az akkoriban James Madison elnök lakta Fehér Házat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.