Semmilyen

Szentmihályi Szabó nem akar nagykövet lenni

Szentmihályi Szabó Péter arról tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium vezetőségét, hogy semmilyen nagyköveti posztot nem kíván betölteni.

2014.07.25 16:19MTI
freedigitalphotos.net/adamr

Közleményükben azt írták, hogy a minisztérium szeptember közepéig fogja kiküldeni a hivatalosan is kinevezett új nagyköveteket, akiknek a személye természetesen nyilvános lesz.

Szentmihályi Szabó Péter a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet - olvasható a Külgazdasági és Külügyminisztérium kommünikéjében. A napokban több ellenzéki párt is tiltakozott Szentmihályi Szabó Péter római nagykövetté kinevezése ellen.

A Demokratikus Koalíció (DK) azt kifogásolta, hogy Szentmihályi Szabó Péter korábban a MIÉP képviselőjelöltje volt, illetve a szerintük szélsőjobboldali Magyar Demokratában, Magyar Fórumban, Magyar Hírlapban és Echo TV-ben is publikál, illetve megjelenik.

A DK Federica Mogherini olasz külügyminiszterhez fordult, arra kérve, hogy az olasz kormány vegye fontolóra e körülményeket, amikor arról dönt, kiadja-e az elfogadó nyilatkozatot a nagykövetjelöltnek.

A DK később európai parlamenti (EP-) képviselőket is tiltakozásra kért az ügyben. Ujhelyi István MSZP-alelnök, a párt EP-képviselője is "nyíltan szélsőségesnek" nevezte Szentmihályi Szabó Pétert csütörtöki közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.