Súlyos égési sérüléseket szenvedett

Felgyújtotta magát egy fiatal férfi a líbiai nagykövetség előtt

A külképviselet biztonsági őrei ismerték a férfit, aki anyagi kártérítést követelt Líbiától, mert megsebesült a Moammer Kadhafi líbiai vezető bukásához vezető 2011-es kormányellenes felkelésben.

2014.07.11 15:09MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

Felgyújtotta magát egy fiatal tunéziai férfi pénteken Líbia berlini nagykövetsége előtt, és életveszélyes égési sérüléseket szenvedett - közölte a német rendőrség.

Az előzetes vizsgálat szerint a férfi tettének nincs politikai motivációja. A külképviselet biztonsági őrei ismerték a férfit, aki anyagi kártérítést követelt Líbiától, mert megsebesült a Moammer Kadhafi líbiai vezető bukásához vezető 2011-es kormányellenes felkelésben.

A férfi gyúlékony folyadékot tartalmazó kannával a kezében odament a líbiai külképviselethez, amelynek őrei kihívták a rendőröket, de a fiatalember kiérkezésük előtt felgyújtotta magát. A mentők életveszélyes égési sérülésekkel szállították kórházba.

A német rendőrség szerint gyakori a nézeteltérés a nagykövetség és a Líbiától a fentihez hasonló okból kártérítést követelő emberek között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.