Lépfene-ügy

Az MSZP felszólítja Fazekast, haladéktalanul álljon a nyilvánosság elé

Az élelmiszerbiztonságért felelős miniszter, mint Tiszafüred országgyűlési képviselője, és mint a lépfene-fertőzést előidéző gazdálkodó jó ismerőse álljon a nyilvánosság elé, és válaszoljon a fertőzés kapcsán felmerülő kérdésekre.

2014.07.05 15:01MTI
Fotó: Facebook/Fazekas Sándor

A párt szakpolitikusa, Gőgös Zoltán szombati közleményében úgy fogalmaz: "nagy kár, hogy az élelmiszerbiztonságért felelős miniszter politikai hangulatkeltésnek tartja az igazság kiderítésének szándékát az óráról-órára súlyosabbá váló tiszafüredi lépfene-ügyben.

Az MSZP úgy véli: a közvéleménynek tudnia kell, hogy honnan származnak azok az állatok, amelyek a földművelésügyi miniszter által barátjának nevezett gazdálkodó tiszafüredi telephelyén a lépfene-fertőzést hordozták. Továbbá volt-e karantén, vagy az állatokat azonnal a természetvédelmi terület legelőjére engedték, és mit csinált a hatóság az első vágás, valamint az ügy kipattanása között eltelt közel két hétben? - teszi fel a kérdéseket a Gőgös Zoltán.

A szocialisták választ akarnak kapni arra is, hogy miként érintkezhetett két levágott állat kétezer emberrel. Továbbá milyen élelmiszerbiztonság az, ahol a feketén vágott, fertőzött hús kerülhet iskolás gyermekek elé? Végül azt a kérdést teszik fel: a június végi botulizmusos eset és a mostani fertőzés után, hajlandó-e a földművelésügyi miniszter levonni a politikai következtetéseket?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.