Anthrax

A hatóságok mindent megtesznek a lépfene-fertőzés megfékezésére

A hatóságok folyamatosan tájékoztatják a minisztert a vizsgálatok állásáról.

2014.07.04 19:33ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve azonnal vizsgálatot rendelt el, amint tudomást szerzett arról, hogy illegális szarvasmarha-vágásból eredő lépfene-baktériumot találtak egy tiszafüredi telepen. Az egészségügyi hatóság a helyszínen haladéktalanul megtette a szükséges intézkedéseket, közvetlen veszéllyel már nem kell számolni - értesült az Objektív Hírügynökség.

Hat embert a debreceni kórházban kezelnek. Azok, akik nem betegek, de érintkezésbe kerülhettek a tiszafüredi, lépfenével fertőzött szarvasmarhákkal vagy azok húsával a feldolgozáskor, megelőző antibiotikumos kezelést kapnak.

Az ÁNTSZ azonnal intézkedett, hogy a további megbetegedések elkerülhetők legyenek. A tiszafüredi, fertőzési veszélynek kitett állatok, valamint a környéken tartott, e betegségre fogékony állatok vakcinázását az állategészségügyi hatóság elvégezte. Az egészségügyi hatóság pedig haladéktalanul megkezdte azok felkutatását, akik kapcsolatba kerülhettek a fertőzött hússal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.