Lépfene

További két ember került kórházba

További két embert vittek kórházba megfigyelésre lépfenefertőzés gyanúja miatt Tiszafüredről.

2014.07.05 13:45MTI

Sinkó-Káli Róbert Jász-Nagykun-Szolnok megyei tisztifőorvos elmondta: mindkét embert péntek éjjel vitték a debreceni Kenézy kórházba.

Az egyikük a gyepmesteri telep egyik dolgozója, akinek egyik alsó végtagján van egy azonosítandó seb. A másikuk egy konyhai dolgozó, akinél fennáll a gyanúja, hogy érintkezett a fertőzött hússal, esetleg fogyasztott belőle. Jelenleg mindketten tünet- és panaszmentesek, antibiotikumos kezelést kapnak. Családi környezetüket még vizsgálják a járványügyi szakemberek.

A debreceni Kenézy kórházba így már nyolc embert kezelnek a péntek reggel nyilvánosságra hozott lépfenefertőzéssel összefüggésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.