Magyar Hírlap

Göncz Árpád kifütyülése: közzétették az NBH jelentését

A jelentésből kiderül, hogy a nemzetbiztonsági szolgálat október 23-án figyelemmel kísérte a vidékről vonattal érkező szkinhedcsoportok budapesti mozgását.

2014.06.30 08:27MTI
Forrás: youtube.com

Miután az Alkotmányvédelmi Hivatal ehhez hozzájárult, közzétette az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának honlapján az 1992-es, Göncz Árpád beszédének megakadályozásáról készült NBH- (Nemzetbiztonsági Hivatal) jelentést Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke - számol be róla a hétfői Magyar Hírlap.

A közzétett jelentésből egyebek mellett kiderül, hogy a nemzetbiztonsági szolgálat október 23-án figyelemmel kísérte a vidékről vonattal érkező szkinhedcsoportok budapesti mozgását. A dokumentum szerint miután a Kerepesi temetőben megemlékeztek az 1956-os forradalom mártírjairól, Zuglóban teáztak, majd a Parlamenthez "utaztak".

"Az itt összegyűlt, mintegy 4000 fős tömegben egymástól elkülönülve két szkinhedcsoport tagjai megjelenését regisztráltuk. Amikor az ünnepi megemlékezésen köztársasági elnök úr beszédére került volna sor, a tömegből személyek becsmérlő jelszavakat kiabáltak, megakadályozva ezzel az ünnepi beszéd elmondását. Nem észleltünk olyan tevékenységet, amely arra utalt volna, hogy ennek a szituációnak a kialakítását valaki(k) tudatosan irányították volna" - olvasható a lap szerint a Füzessy Tibor miniszternek szignált irományban. A tévészékháznál később azért nem történt atrocitás, mert a helyszínen jelentős rendőri erőket vontak össze - teszik hozzá.

Simon Sándor vezérőrnagy a cikk szerint kitér arra is, hogy az október 23-án történtek előtti napokban Göncz Árpádot becsmérlő röpcédulákat terjesztettek, többek között ezek miatt lehetett számítani a provokációra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.